ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2014-06-25 22:20

Οπως το διατυπωνει ο Ισοκρατης, το πολιτευμα ειναι η ψυχη της Πολης, που εχει τοση δυναμη οση το μυαλο για το σωμα.

 

ΠΑΣΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΛΕΩΣ ΕΣΤΙ, ΤΟΣΑΥΤΗΝ ΕΧΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΟΣΗΝ ΠΕΡ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΦΡΟΝΗΣΙΣ.

 

Ας δουμε λοιπον με τι μυαλο δουλευει το κρατος μας.

Οι περισσοτεροι πιστευουν οτι το πολιτευμα της χωρας μας ειναι δημοκρατικο και ισως γι αυτο δεν ψαχνουν εκει την αιτια των προβληματων.

Αλλοι αντιθετα εκει την εντοπιζουν και προτεινουν αντιδημοκρατικα συστηματα διακυβερνησης.

Οσοι εκ του αριστερου χωρου βλεπουν αδιεξοδες τις προσπαθειες του λαου να εκφραστει μεσω των εκλογων, μιλουν για οργανωση του λαου σε επιπεδο βασης, αφηνοντας συνειδητα η ασυνειδητα την πραγματικη εξουσια για καποιον καινουργιο Σταλιν.

Η μοναδικη οργανωση του λαου που εχει πραγματικη δυναμη ειναι το κρατος του και η μονη εξουσια που χρειαζεται ειναι η εξουσια να το διοικει, η εστω να το ελεγχει.

Η πολιτικη αντιπαραθεση περιοριζεται μεταξυ καπιταλισμου-σοσιαλισμου, γενικως και αοριστως, η χειροτερα ακομη, μεταξυ αριστερας-δεξιας, που ολο και λιγωτεροι καταλαβαινουν τι στο καλο σημαινουν, και προσφατως (δοξα τω θεω, επιτελους) και μεταξυ εθνικισμου-διεθνισμου.

Αυτες οι αντιπαραθεσεις ομως οσο σημαντικες η ασημαντες, πραγματικες η φανταστικες κι αν ειναι, δεν αναφερονται στην “ψυχη της πολεως”.

Περνανε κατευθειαν στο πως θα κυβερνησει και παραλειπουν το ποιος θα κυβερνησει, θεωρώντας το θεμα επουσιωδες η λυμενο.

Αυτο βεβαια βολευει αυτους που λαθραια κυβερνουν και δεν θελουν να σταματησουν να κυβερνουν, αλλα οχι και τους λαους.

Ο Αισχινης, οπως και ολοι οι αλλοι, επισημαινει το γεγονος οτι υπαρχουν μονο τρια βασικα πολιτευματα, απο τα οποια η μοναρχια και η ολιχαρχια διοικουνται οπως θελουν οι αρχοντες ενω η δημοκρατια συμφωνα με τους κειμενους νομους.

 

ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΣΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ, ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ Δ ΑΙ ΜΕΝ ΤΥΡΑΝΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΙ ΤΟΙΣ ΤΡΟΠΟΙΣ ΤΩΝ ΕΦΕΣΤΗΚΟΤΩΝ, ΑΙ ΔΕ ΠΟΛΕΙΣ ΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑΙ ΤΟΙΣ ΝΟΜΟΙΣ ΤΟΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟΙΣ.

 

Απο το απλο γεγονος οτι στο σημερινο πολιτευμα μας οι νομοι δεν ειναι “κειμενοι” αλλα διαρκως “ρεοντες” κατα το συμφερον των αρχοντων αρκει για να μας προβληματισει αν διοικουμαστε απο τους νομους οι απο αυτους που τους αλλαζουν οποτε θελουν.

Ειναι αναγκη να αρχισει και η συζητηση για το ειδος του πολιτευματος.

Ποιο προτιμαμε και τι εχουμε .

Προσωπικα πιστευω οτι ο λαος αν και εχει τα περισσοτερα απο τα ελαττωματα που του αποδιδονται, εχει το προτερημα να ειναι ο μονος σιγουρα ενδιαφερομενος για την ευτυχια του και αυτο τον κανει καταλληλοτερο ηγετη απο ολους τους ειδικους με τα “ειδικα” συμφεροντα.

Ακομη αν εκατομμυρια μυαλα σκεφτουν πανω σ ενα προβλημα σιγουρα θα δωσουν καλυτερη απαντηση απο ενα, εφοσον βρεθει ο σωστος τροπος να ερωτηθουν και να δωσουν απαντηση.

Το οτι οπως επεμενε ο Σωκρατης στην φουρτουνα υπακους στον καπετανιο και στην αρρωστεια τον γιατρο, δεν δειχνει οτι ο λαος ειναι χειροτερος κριτης απο τον ειδικο, γιατι μεσα στον λαο υπαρχουν χιλιαδες ειδικοι ολων των ειδικοτητων.

Δειχνει ομως οτι το πολιτευμα πρεπει να βοηθαει τον λαο να εκμεταλλευτει τις ικανοτητες που εχει και οχι να προσπαθει να εκμεταλλευτει τα μειονεκτηματα του, προς οφελος αλλων.

Πολλες φορες αναφερεται οτι στην χωρα μας γεννηθηκε η δημοκρατια, αλλα σπανια ακομη και απο αυτους που γνωριζουν, αναφερεται οτι το σημερινο πολιτευμα δεν εχει σχεση με εκεινη την δημοκρατια.

Απλως ονομαζουν εκεινη “αμεση” και αυτην “αντιπροσωπευτικη”.

Ειναι ομως ετσι;

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ, ΤΟ Δ ΑΙΡΕΤΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ

 

Απο τον Αριστοτελη λοιπον μαθαινουμε οτι οι αρχοντες στην δημοκρατια ειναι κληρωτοι ενω αιρετοι ειναι στην ολιγαρχια, γιατι οι εκλογες γινονται μεταξυ “γνωριμων”.

Το ιδιο μπορουμε να βρουμε και στους “νομους” του Πλατωνα ο οποιος ανακατευει εκλογες και κληρωση για καποια αξιωματα προκειμενου να συμφιλιωσει τον “Δημον με τον μη δημον”.

 

ΤΟΥΤΩΝ ΔΗ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΜΕΝ ΑΙΡΕΤΑ ΧΡΗ, ΤΑ ΔΕ ΚΛΗΡΩΤΑ ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΣΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΜΕΙΓΝΥΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΑΝ ΑΛΛΗΛΟΙΣ ΔΗΜΟΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΜΟΝ ΕΝ ΕΚΑΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙ.

 

Επομενως το να επικαλουμαστε τις εκλογες για να αποδειξουμε την δημοκρατικοτητα του πολιτευματος ειναι λαθος, εφ οσον οι “γνωριμοι” που μετεχουν με αξιωσεις σ αυτες ειναι αυτοι που διαθετουν το χρημα και τα μεσα που θα τους εξασφαλισουν την αναγνωρισιμοτητα.

Επισης παρονοηση ειναι και το οτι δημοκρατια ειναι να λες οτι θελεις, οπως αποδεικνυει και η καταδικη σε θανατο του Σωκρατη απο λαικο δικαστηριο, επειδη με τα λεγομενα του θεωρηθηκε οτι διέφθειρε τους νεους.

Στην δημοκρατια υπαρχει Ισηγορια και οχι ασυδωσια.

Ισηγορια σημαινει οτι ολοι εχουν ιση δυνατοτητα να μιλανε δημοσια στο λαο.

Βεβαια αν ο καθενας παραβαλλει την δυνατοτητα του να μιλαει στον λαο με την δυνατοτητα του Μπομπολα με τα καναλια και τις εφημεριδες που διαθετει, καταλαβαινει οτι τετοιο πραγμα δεν υπαρχει στην “δημοκρατια” μας.

Το δικαιωμα των λιγων που εχουν την δυνατοτητα να μιλανε στον λαο, να λενε οτι θελουν ανεξελεγκτα δεν ειναι δημοκρατια, αλλα ενα ακομη οπλο της ολιγαρχιας.

Συμφωνα με τον Αισχινη ο αρχαιος νομοθετης υπεδειξε οτι δεν ενδιαφερει αν αυτοι που θα μιλανε στον δημο εχουν προγονους στρατηγους, η αν καποιος εργαζεται σε καποια τεχνη για να τραφει, αλλα αυτους περισσοτερο σεβεται και γι αυτο πολλες φορες στο βημα της βουλης τους ρωταει “τις αγορευειν βουλεται”

 

Α ΣΥΝΙΔΩΝ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΙΑΡΡΗΔΗΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕΝ, ΟΥΣ ΧΡΗ ΔΗΜΗΓΟΡΕΙΝ ΚΑΙ ΟΥΣ ΟΥ ΔΕΙ ΛΕΓΕΙΝ ΕΝ ΤΩ ΔΗΜΩ. ΚΑΙ ΟΥΚ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, ΕΙ ΤΙΣ ΜΗ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΕΣΤΙΝ ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΚΟΤΩΝ, ΟΥΔΕ ΓΕ ΕΙ ΤΕΧΝΗΝ ΤΙΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΩΝ ΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΠΕΡΩΤΑ, ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ.

 

Αντιθετα απαγορευει στους ριψασπιδες τους αστρατευτους, τους αρνουμενους να φροντισουν τους γονεις του και τους κιναιδους να μιλανε στον δημο.

Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.

Επισης δεν πρεπει να συγχεεται η δημοκρατια με την αξιοκρατια, καθως φαινεται οτι ειναι ισως το μονο πολιτευμα στο οποιο ειναι επικινδυνη, τουλαχιστον κατα την γνωμη του Ξενοφωντα.

 

ΦΗΜΙ ΟΥΝ ΕΓΩΓΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΝ ΤΟΝ ΑΘΗΝΗΣΙ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙΝ ΜΕΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΠΟΝΗΡΟΙ. ΓΙΓΝΩΣΚΟΝΤΕΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΣΦΙΣΙΝ ΑΥΤΟΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣΙ, ΚΑΝ ΠΟΝΗΡΟΙ ΩΣΙ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΧΡΗΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣΙΝ ΜΑΛΛΟΝ. ΟΥ ΓΑΡ ΝΟΜΙΖΟΥΣΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗΝ ΑΥΤΟΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΦΕΤΕΡΩ ΑΓΑΘΩ ΠΕΦΥΚΕΝΑΙ, ΑΛΛ ΕΠΙ ΤΩ ΚΑΚΩ.

Εγω λεω οτι ο λαος της Αθηνας γνωριζει ποιοι είναι καλοι και ποιοι κακοι από τους πολιτες. Γνωριζοντας δε, τους χρησιμους και συμφεροντες γι αυτους τους αγαπουν, κι ας είναι κακοι, τους δε καλους μαλλον τους μισουν. Διοτι δεν νομιζουν ότι η αρετη τους είναι για το δικο τους συμφερον, αλλα για το κακο τους.

 

Η αληθεια ειναι οτι τις περισσοτερες φορες η δημοκρατια κιδυνευει απο τους ικανοτερους παρα οφελειται μια και ελαχιστοι απ αυτους αρκουνται στο να εχουν ισα με ολους.

Εφ οσον ολ αυτα που μας πλασαρουν σαν δημοκρατια ειναι κατα βασιν ολιγαρχικα, στην πραγματικοτητα ζουμε σ ενα ολιγαρχικο πολιτευμα, μασκαρεμενο σε δημοκρατια, οπως αλλωστε φαινεται και απο τα αποτελεσματα.

Στις ολιγαρχιες μονο μπορει να ευημερουν οι πλουσιοι ενω δυστυχουν οι φτωχοι.

Στις δημοκρατιες ειχαν αλλες συνηθειες, οπως μας αποκαλυπτει ο Σωκρατης μεσω του Ξενοφωντα μιλωντας στον πλουσιο Κριτοβουλο

 

ΕΤΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΗΔΗ ΣΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΤΟΥΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΛΕΙΝ, ΙΠΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΙΑΣ, ΗΝ ΔΕ ΔΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΗΤΑΙ, ΟΙΔ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΡΙΗΡΑΡΧΙΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΣΑΥΤΑΣ ΣΟΙ ΠΡΟΣΤΑΞΟΥΣΙΝ, ΟΣΑΣ ΣΥ ΟΥ ΡΑΔΙΩΣ ΥΠΟΙΣΕΙΣ. ΟΠΟΥ Δ ΑΝ ΕΝΔΕΩΣ ΔΟΞΗΣ ΤΙ ΤΟΥΤΩΝ ΠΟΙΕΙΝ, ΟΙΔ ΟΤΙ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΟΝΤΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΟΥΔΕΝ ΗΤΤΟΝ Η ΕΙ ΤΑ ΑΥΤΩΝ ΛΑΒΟΙΕΝ ΚΛΕΠΤΟΝΤΑ.

Ακομα και την πολη αισθανομαι ηδη να σε προσταζει να ξοδευεις πολλα, ιπποτροφιες και χορηγιες και γυμνασιαρχειες και προστατειες, αν δεν γινει πολεμος ξερω οτι και μισθους τριηραρχιας και εισφορες τοσες θα σου διαταξουν, οσες δεν θα αντεξεις ευκολα. Οπου δε φανεις να κανεις κατι απ αυτα λειψο, ξερω οτι οι Αθηναιοι θα σε τιμωρησουν οχι λιγωτερο παρα αν σε επιαναν να κλεβεις τα δικα τους.

 

Νομιζω οτι το μονο που υπολειπεται για να πειστει ο οποιοσδηποτε οτι το πολιτευμα μας δεν εχει σχεση με δημοκρατια ειναι να κοιταξει γυρω του.

Ολοι οι απατεωνες ατιμωρητοι, οι Γερμανοι να ελεγχουν τα υπουργεια και οι ασιατες εποικοι να εχουν καταλαβει την πρωτευουσα και να λεηλατουντην χωρα, υποχωρηση σε ολα τα εθνικα θεματα και μετατροπη Ελλαδας και Κυπρου σε προτεκτορατα ενος ξενου αφεντη, η καλυτερα σε πορνες εκδιδομενες σε περισσοτερους του ενος.

Αυτη ειναι η θεληση του λαου; Η ο λαος απλως δεν αποφασιζει στην ουσια για τιποτα;

Απο την αρχαιοτητα ηταν γνωστο οτι οπως λεει ο Αριστοτελης μερικοι που προσπαθουν να φτιαξουν “αριστοκρατικα” πολιτευματα κανουν το λαθος οχι μονο να δινουν περισσοτερα στους πλουσιους αλλα και να κοροιδευουν τον λαο, επισημαινοντας οτι ειναι θεμα χρονου απο τα ψευτικα αγαθα να προκυψει πραγματικη συμφορα.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΑΝΟΥΣΙ ΔΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΑΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΙΕΙΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΝ ΤΩ ΠΛΕΙΟΝ ΝΕΜΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΥΠΟΡΟΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΚΡΟΥΕΣΘΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΝ. ΑΝΑΓΚΗ ΓΑΡ ΧΡΟΝΩ ΠΟΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΛΗΘΕΣ ΣΥΜΒΗΝΑΙ ΚΑΚΟΝ.

 

Ο κοινοβουλευτισμος φαινεται οτι τα καταφερε περιφημα σ ολα.

Οι πλουσιοι πλουτιζουν οσο ποτε και ο λαος ειναι ετοιμος να αγωνιστει μεχρι θανατου (τουλαχιστον του θανατου των αλλων) για την “δημοκρατια”.

Η εκ των ψευδων αγαθων προκυψασα συμφορα αποδιδεται σ ολα και ολους πλην του πολιτευματος.

Χαρακτηριστικο ειναι πως οι “δημοκρατες” που θεωρουν ιεροσυλια την αμφισβητηση της “δημοκρατιας”, με μεγαλη ευκολια κατηγορουν τον λαο για ανικανοτητα ακομη και επιλογης αρχοντων.

Η ουσια της δημοκρατιας, η πιστη δηλαδη, στη δυνατοτητα του λαου να διοικει το κρατος του, εχει καταντησει ανεκδοτο στην “δημοκρατικη” Ελλαδα.

Ειναι πασιφανες οτι ο λαος δεν μπορει να διοικησει το κρατος και γι αυτο “δημοκρατικοτατα” τον βαφτιζουμε ενοχο για τα δεινα της πατριδας.

Αν κοιταξουμε ομως καλυτερα θα βρουμε τον πραγματικο ενοχο.

Ο λαος καλειται να επιλεξει απο οτι του προσφερουν τα κομματα και τα ΜΜΕ χωρις δυνατοτητα ελεγχου απ αυτον και χωρις κυρωσεις για εκεινους αν τον φλομωσουν στα ψεματα.

Επι τεσσερα χρονια υπομενει την επιλογη του δερνομενος τακτικα απο τα ΜΑΤ των οποιων πληρωνει τους μισθους, τις υπερωριες και τα επιδοματα.

Επι τεσσερα χρονια κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει πραξη τα οσα υποσχομενος στον λαο πηρε την ψηφο του.

Στο τελος κανεις δεν λογοδοτει για τιποτε, αφου εχουν φροντισει γι αυτο τοσο με νομους οσο και με την διαφθορα της ανεξαρτητης (απο τον λαο) δικαιοσυνης.

Μετα κατηγορειται ο λαος για “λαθος επιλογες”.

Οποιαδηποτε εταιρεια επελεγε ετσι διευθυντες θα ειχε καταστραφει προ πολλου οσο ξυπνιοι και να ηταν οι υπευθυνοι για τις προσληψεις.

Κανενας δεν μπορει να κανει σωστες επιλογες με τετοιους ορους.

Το βασικοτερο ισως κομματι ειναι η απουσια λαικου ελεγχου στην δικαιοσυνη.

Ο δυσμοιρος λαος εκτος απο τις αμαρτιες της εκτελεστικης και νομοθετικης φορτωνεται και την διαφθορα των δικαστων, αφου “ως γνωστον” εκτος απο Κυριαρχος ειναι και αυτος που εξ ονοματος του αποδιδεται η δικαιοσυνη.

Στην πραγματικοτητα συμφωνα με τον Αριστοτελη δεν ειμαστε καν πολιτες αφου δεν μετεχουμε ουτε στα αξιωματα της πολιτειας, ουτε στην δικαιοσυνη.

 

ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕ ΑΠΛΩΣ ΟΥΔΕΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΩ ΜΕΤΕΧΕΙΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ.

(ο πολιτης γενικα (σε οποιοδηποτε πολιτευμα) με τιποτε αλλο δεν οριζεται παρα με το οτι συμμετεχει στις (δικαστικες) κρισεις και στα αξιωματα).

 

Ειμαστε δουλοι.

 

ΣΟΛΩΝ ΓΕ ΕΟΙΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΑΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΑΙ ΤΩ ΔΗΜΩ ΔΥΝΑΜΙΝ, ΤΟ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ ΑΙΡΕΙΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΙΝ (ΜΗΔΕ ΓΑΡ ΤΟΥΤΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΑΝ ΕΙΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ).

(Φαινεται οτι ο Σολων εδωσε την αναγκαιοτατη δυναμη στον λαο, να εκλεγει και να δικαζει τους αρχοντες διοτι αν ουτε αυτο δεν μπορουσε να κανει ο λαος θα ηταν ΔΟΥΛΟΣ και ΕΧΘΡΟΣ ).

 

Το οτι οι πολιτες αντιμετωπιζουν εχθρικα το κρατος ειναι φανερο.

Μενει να καταλαβουν και το γιατι.

Εκλεγουν μονο βουλευτες απο προεπιλεγμενους απο τα κομματα υποψηφιους, ο Πρωθυπουργος και ο Προεδρος εκλεγονται απο την βουλη και ολοι οι υπολοιποι διοριζονται.

Κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να λογοδοτησει στον λαο.

Ο λαος δεν ειναι κυριαρχος και δυσκολα μπορει κανεις ν αποφασισει αν θα του δοθει ο τιτλος του πολιτη η του δουλου.

Ο αριστοκρατικος Πλατωνας θελωντας ενα τιμιο ολιγαρχικο/αριστοκρατικο πολιτευμα στους “Νομους” θεσπιζει εκλογες για ολους τους αρχοντες, συχνα μαζι με κληρωση για περισσοτερη δημοκρατικοτητα.

Νομοφυλακες, στρατηγοι, ιππαρχοι, ταξιαρχοι, αγρονομοι, αγορανομοι, αστυνομοι, βουλευτες, ελεγκτες, ιερεις και πολλοι αλλοι εκλεγονται απο το λαο, ενω προβλεπεται και εκκλησια του δημου οπου μετεχουν ολοι.

Για την δικαιοσυνη προβλεπει

 

ΠΕΡΙ ΔΕ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΝ ΤΩ ΠΛΗΘΕΙ ΜΕΤΕΔΙΔΟΝΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ - ΟΙ ΓΑΡ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΙΣΙΝ, ΟΠΟΤΑΝ ΤΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΑΔΙΚΗ, ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΩΣ ΑΝ ΕΝ ΔΙΚΗ ΦΕΡΟΙΕΝ ΑΜΟΙΡΟΙ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ.

(για τα δημοσια εγκληματα πρωτα ειναι αναγκη στο λαο να αναθεσουμε την κριση. Διοτι ολοι αδικουνται οταν αδικειται η πολη και δικαια θα το εφεραν βαρεως αν αποκλειονταν απο αυτες τις κρισεις)

 

ΔΕΙ ΔΕ ΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΔΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΕΙΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Ο ΓΑΡ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ ΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΖΕΙΝ ΗΓΗΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΟΥ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ

(Πρεπει δε και στις ιδιωτικες δικες να μετεχουν κατα το δυνατον ολοι, διοτι αυτος που δεν εχει την εξουσια να συνδικαζει, νομιζει οτι ουτε μετεχει της πολεως.).

 

Η δυναμη, της ταπεινωμενης σημερα, δικαστικης εξουσιας γινεται φανερη απο τον Ξενοφωντα που μας λεει οτι απο τα τρια δημοκρατικοτερα μετρα στην νομοθεσια του Σολωνα ηταν και η δυνατοτητα των πολιτων να καταφευγουν στα λαικα δικαστηρια οπου ο λαος οντας κυριος της ψηφου εγινε κυριος και του πολιτευματος.

 

ΤΡΙΤΟΝ Δ Ω ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΑΣΙΝ ΙΣΧΥΚΕΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ, Η ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΦΕΣΙΣ. ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΡ ΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΓΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Επισης ο Αισχινης υποστηριζει οτι κανεις δεν επιχειρησε ποτε να καταλυσει την δημοκρατια πριν γινει ισχυροτερος απο τα λαικα δικαστηρια.

 

ΟΥΔΕΙΣ ΠΩΠΟΤΕ ΕΠΕΘΕΤΟ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ, ΠΡΙΝ ΑΝ ΜΕΙΖΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΣΧΥΣΗ

 

Προσπαθησα να δειξω οτι το πολιτευμα μας δεν ειναι ουτε δημοκρατια, ουτε μια τιμια αριστοκρατια, αλλα μια απατη που χρειαζεται να την τελειωσουμε το γρηγοροτερο αν θελουμε να επιβωσουμε.

Ο λαος απαραιτητα πρεπει να μπορει να επηρεαζει τα γεγονοτα που τον αφορουν και οχι να τα παρακολουθει.

Βρισκομαστε στο κατωφλι αλλαγων για την πατριδα μας και οχι μονο. Ειναι καιρος να αποφασισουμε προς τα που θα κινηθουμε και για να αποφασισουμε σωστα πρεπει να εχουμε σωστα δεδομενα.

Ο Εθνικισμος κερδιζει το εδαφος που εντελως παραλογα ειχε χασει τοσα χρονια. Προσωπικα δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να υπαρξει κρατος που οι πολιτες του δεν ειναι Εθνικιστες.

Το κατ εξοχην εθνικιστικο πολιτευμα ειναι η δημοκρατια. Καμμια ολιγαρχια δεν θα αγαπησει την πατριδα οσο ο λαος της.

Καταπληκτικα περιγραφει ο Ισοκρατης την συμπεριφορα των αριστοκρατων στις Ελληνικες πολεις κατα την Σπαρτιατικη ηγεμονια.

 

ΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΑΝΟΜΩΤΑΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ ΕΝΟΜΙΖΟΝ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΩΣΠΕΡ ΕΥΕΡΓΕΤΑΣ ΕΘΕΡΑΠΕΥΟΝ, ΗΡΟΥΝΤΟ ΔΕ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ ΕΝΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ ΩΣΤ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΥΒΡΙΖΕΙΝ.

Αυτοι που τους πιο παρανομους νομιζαν περισσοτερο αξιους εμπιστοσυνης, τους δε προδοτες σαν ευεργετες φροντιζαν, προτιμουσαν δε να ειναι δουλοι σ εναν οποιονδηποτε Ειλωτα (της Σπαρτιατικης φρουρας) για να υβριζουν στην πατριδα τους.

 

Σας θυμιζει τιποτε;

Στις μοναρχιες/δικτατοριες απο την αλλη, ακομη και αν ο πρωτος μοναρχης φανει καλος για τον λαο, οι διαδοχοι σπανια του μοιαζουν.

Το διδυμο Παπαδοπουλος-Ιωαννιδης στην προσφατη ιστορια μας, ειναι αρκετα ενδεικτικο.

Γενικα οπου ο λαος δεν μπορει να επεμβει θεσμικα, εχοντας τις απαραιτητες γι αυτο εξουσιες δεν υπαρχει αλλη δυναμη να σταματησει την παρεκτροπη των λιγων η του ενος που αργα η γρηγορα θα εκδηλωθει.

Μια εθνικιστικη κυβερνηση λοιπον που μπορει να προκυψει συντομα, δεν πρεπει να επαναλαβει λαθη του παρελθοντος κατηγορώντας την δημοκρατια για τα κακα ενος ακραια ολιγαρχικου κοινοβουλευτικου πολιτευματος, ουτε να δεχτει να το διατηρησει.

Δεν νοειται εθνικο κρατος στο οποιο το εθνος παραμενει θεατης σε κατασταση δουλειας.

Τελος μια εθνικιστικη κυβερνηση ειναι φανερο απο τωρα οτι θα δεχτει ανελεητο πολεμο, αναλογο αυτου που υφισταται ως αντιπολιτευση και ο μοναδικος πιθανος συμμαχος της ειναι ο λαος.

Οπως ειπε και ο Κλεαρχος στον Αρταξερξη οι φιλοι ειναι πιο χρησιμοι οπλισμενοι.

 

ΠΛΕΙΟΝΟΣ ΑΝ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ

 

Με χαρα βλεπω στο προγραμμα της την Χ.Α να κινειται εστω και δειλα προς την σωστη κατευθυνση ενω τα γραπτα του αρχηγου της δειχνουν οτι καταλαβαινει οσο κανενας οτι η μαχη που πρεπει να δοθει ειναι μαχη εναντιον της παγκοσμιοποιημενης πια ολιγαρχιας.

Ενα γενναιο δημοκρατικο ανοιγμα μπορει να εξασφαλισει την υποστηριξη του ενδυναμωμενου με εξουσιες λαου, στο εσωτερικο και την θετικη κοινη γνωμη στο εξωτερικο, που θα μας χρειαστει οπωσδηποτε.

Στο τελος ο χρονος θα δειξει αν θα πετυχει και κατα την γνωμη μου αυτο θα εξαρτηθει απο το κατα ποσο θα καταφερει να συσπειρωσει τους Ελληνες το οποιο θα ειναι και ο πραγματικος αθλος γιατι ειναι και αυτο γνωστο απο πολυ παλια

 

ΕΥΡΗΣΕΤΕ ΓΑΡ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΑΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΥΣ ΜΕΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ Η ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΑΜΕΙΝΟΝ ΔΕ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ Η ΣΦΩΝ ΑΥΤΩΝ .

(Διοτι θα βρητε τους περισσοτερους ανθρωπους να κανουν λαθος στις επιλογες και περισσοτερους να εχουν επιθυμια των κακων παρα των καλων,πιο καλα δε να σκεπτονται για το συμφερον των εχθρων παρα για το δικο τους).

 

Ελπιζω οτι θα πειστουμε επιτελους να σκεφτουμε με τροπο που συμφερει εμας και οχι τους εχθρους μας, υπο την καθοδηγηση μια εθνικης κυβερνησης που θα ενωσει τους Ελληνες..

 

ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΟΥΤ ΑΛΗΘΕΣΤΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΘΕΙΣΗΣ.

 

Θέμα: ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο